Wat wij doen

Van preventieve zorg tot behandeling bij ziekte, u kunt ervoor bij ons terecht.

Onze behandelingen of verrichtingen  summier onder elkaar geplaatst.

Preventieve dierzorg

Wilt u voor uw huisdier een zo lang mogelijk gezond en prettig leven? Daar helpen wij u graag bij! Als u uw hond of kat regelmatig vaccineert, ontwormt en vlooien of teken bestrijdt, verkleint u de kans op ziektes. Ook konijnen hebben vaccinaties nodig. Wij enten ze eens per jaar in tegen Myxomatose en VHD. We kunnen u ook gericht advies geven als u met uw huisdier naar het buitenland gaat. Preventieve zorg bestaat eveneens uit voedingsadvies en een afslankprogramma bij overgewicht.

Behandeling bij ziekte

Heeft uw huisdier problemen met zijn gezondheid? Na een algemeen lichamelijk onderzoek overleggen we met u wat de vervolgstappen zijn. Soms is bloed- en weefselonderzoek nodig, in andere gevallen een echografie of röntgenfoto. Als uit onderzoek blijkt dat uw huisdier medicijnen nodig heeft, krijgt u die mee vanuit onze eigen apotheek. Eventuele operaties voeren we zelf uit, tenzij het om specialistische behandelingen of verrichtingen gaat. In dat geval verwijzen wij u naar de juiste specialist.

Gebitsonderhoud

In de kliniek voeren we voor alle dieren gebitsreinigingen uit. Zonodig kunnen we tanden en kiezen trekken. Alle behandelingen of verrichtingen die vallen onder chirurgische en tandheelkundige ingrepen verrichten we onder narcose.

Castratie en sterilisatie

Om ongewenste zwangerschappen en sproeien in huis te voorkomen, adviseren wij u om uw poes of kater te laten steriliseren of castreren. Dit advies geldt ook voor uw hond; teefjes worden bij voorkeur op jonge leeftijd gesteriliseerd om het risico op melkkliertumoren te verkleinen. Bij konijnen komt baarmoederhalskanker relatief vaak voor. Daarom raden we aan om vrouwelijke konijnen eveneens te steriliseren.

Huisvisite

Soms is het voor u en uw dier beter als we bij u thuis langskomen. Bijvoorbeeld als uw dier moet worden ingeslapen en we hem of haar een laatste rit naar de praktijk willen besparen. Als het nodig is maken we daar graag extra tijd voor vrij. Niet alle consulten zijn geschikt om thuis te doen. Zo zijn de meeste onderzoeken makkelijker op de kliniek uit te voeren. U kunt altijd even overleggen of een huisbezoek in uw geval wenselijk is.