Wat wij doen

wat we doen dierenkliniek erasmusplein den haag

Van preventieve zorg tot behandeling bij ziekte, u kunt ervoor bij ons terecht.

Onze behandelingen of verrichtingen  summier onder elkaar geplaatst.

Preventieve dierzorg

Wilt u voor uw huisdier een zo lang mogelijk gezond en prettig leven? Daar helpen wij u graag bij! Als u uw hond of kat regelmatig vaccineert, ontwormt en vlooien of teken bestrijdt, verkleint u de kans op ziektes. Ook konijnen hebben vaccinaties nodig. Wij enten ze eens per jaar in tegen Myxomatose en VHD. We kunnen u ook gericht advies geven als u met uw huisdier naar het buitenland gaat. Preventieve zorg bestaat eveneens uit voedingsadvies en een afslankprogramma bij overgewicht.

Behandeling bij ziekte

Heeft uw huisdier problemen met zijn gezondheid? Na een algemeen lichamelijk onderzoek overleggen we met u wat de vervolgstappen zijn. Soms is bloed- en weefselonderzoek nodig, in andere gevallen een echografie of röntgenfoto. Als uit onderzoek blijkt dat uw huisdier medicijnen nodig heeft, krijgt u die mee vanuit onze eigen apotheek. Eventuele operaties voeren we zelf uit, tenzij het om specialistische behandelingen of verrichtingen gaat. In dat geval verwijzen wij u naar de juiste specialist.

Gebitsonderhoud

In de kliniek voeren we voor alle dieren gebitsreinigingen uit. Zonodig kunnen we tanden en kiezen trekken. Alle behandelingen of verrichtingen die vallen onder chirurgische en tandheelkundige ingrepen verrichten we onder narcose.

Castratie en sterilisatie

Om ongewenste zwangerschappen en sproeien in huis te voorkomen, adviseren wij u om uw poes of kater te laten steriliseren of castreren. Dit advies geldt ook voor uw hond; teefjes worden bij voorkeur op jonge leeftijd gesteriliseerd om het risico op melkkliertumoren te verkleinen. Bij konijnen komt baarmoederhalskanker relatief vaak voor. Daarom raden we aan om vrouwelijke konijnen eveneens te steriliseren.

Huisvisite

Soms is het voor u en uw dier beter als we bij u thuis langskomen. Bijvoorbeeld als uw dier moet worden ingeslapen en we hem of haar een laatste rit naar de praktijk willen besparen. Als het nodig is maken we daar graag extra tijd voor vrij. Niet alle consulten zijn geschikt om thuis te doen. Zo zijn de meeste onderzoeken makkelijker op de kliniek uit te voeren. U kunt altijd even overleggen of een huisbezoek in uw geval wenselijk is.

Over ons team

over ons team

Ons team bij Dierenkliniek Erasmusplein is bewust kleinschalig. Betrokkenheid en aandacht is waar wij voor staan. Uiteraard bestaat het kleine team uit deskundige dierenartsen en assistenten die volledig voor uw klaarstaan.

We blijven bewust een kleine praktijk en willen dat ook absoluut blijven. Daardoor zijn we beter in staat om meer tijd en persoonlijke aandacht aan u en uw huisdier besteden. Dat is iets wat wij erg belangrijk vinden zodat uw dier en uzelf het prettig vinden om door ons geholpen te worden.

Maak kennis met ons team


Juist in deze tijd van commercie en grootschaligheid wil ik die betrokken en persoonlijke dierenarts bij u om de hoek zijn.

Drs. Lennart van Kranenburg Dierenarts

Ik studeerde af in diergeneeskunde aan de universiteit van Warschau voor levenswetenschappen. Ik hou me voornamelijk bezig met de diagnostie

Dr. Agnieszka Milczarek Dierenarts

Vanaf mijn stage hier voelde het al als mijn thuis en ik viel op door mijn uitgebreide ervaring in het kattenpension

Saskia Koehler Assistente en gediplomeerd paraveterinair

Ik ben altijd vrolijk en sta u graag te woord bij al uw vragen. Ik ben er altijd op maandag en dinsdag.

Manon Alsemgeest Assistente en gediplomeerd paraveterinair

Na mijn geslaagde stage als invaller ben ik sinds Juli 2022 blijven werken bij de kliniek.

Daisy Assistente

Ik ben Juliet en sinds Januari 2022 werkzaam in de praktijk.

Juliet Assistente

Uw dierenarts

Uw dierenarts bij Dierenkliniek Erasmusplein Den Haag
Lennart van Kranenburg dierenarts
Uw persoonlijke dierenarts Lennart van Kranenburg

 

“Honden, katten, konijnen, cavia’s, schilpadden en een agapornis; ik weet niet beter of er waren én zijn altijd dieren om mij heen. Toen ik vijf was, wist ik al dat ik dierenarts wilde worden.

Sterker nog…

…ik ben met een dierenarts getrouwd. Samen met Nellemieke van Dinter (die met dierenkliniek De Singels haar eigen praktijk in Ypenburg heeft), zoon Joost en dochter Annekee zijn we de blije baasjes van een paar slangen, tamme ratjes, een hond en twee katten.

Tijdens mijn middelbare schooltijd

Ik werkte in de vakanties in een dierenpension en ik heb zelfs nog een tijdje als hobby cavia’s gefokt. Voordat ik Dierenkliniek Erasmusplein overnam, werkte ik vijftien jaar bij Dierenkliniek Zuiderpark. Omdat ik zelf huisdieren heb, weet ik hoe belangrijk het is dat uw huisdier gezond en vrolijk in het leven staat. Dat ik tijd en aandacht aan u en uw huisdier kan geven en zo een vertrouwensband kan opbouwen, is het mooie aan onze praktijk.

Eigen visie als dierenarts

Juist in een tijd waarin er steeds meer commerciële en grootschalige dierenklinieken ontstaan, wil ik graag uw betrokken en persoonlijke dierenarts ‘op de hoek’ zijn waar uw huisdier zo min mogelijk stress ervaart. Dit bereiken we door uw huisdier te behandelen op de manier waarop we onze eigen huisdieren behandelen: liefdevol, met respect en op de best mogelijke wijze!